nie odpala jak jest gorąco na dworzu lub na ciepłym silniku

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • dylan171081
    • 2024

Dzięki za info.

Ja na szczęście miałem problem tylko z pierścieniem. Starą piastę zostawiłem bo dobra była.

Jeśli chodzi o koszty to piasta FAG z robocizną 280 zł, z czego piasta był za 220 zł.
  • dylan171081
    Drive
    • 2015
    • 45

Witam czasami jak jest ciepło na dworzu słońce nagrzeje samochód to nie chce odpalić.Tz.tak jakby załapuje ale się dusi i pada.Odpala przeważnie za 2gim razem. Dziś po zatankowaniu paliwa czyli 5-10 min po zgaszeniu samochodu nie odpalił za 2 razem było już oki.Wymieniany był czujnik temperatury silnika na ori.cewka zapłonowa ngk sonda lambda przed kat. bosch bo był błąd, regulator napięcia alternatora, rozrusznik bo padł na używany i aku zappa .O co chodzi?Został jeszcze 1 błąd na kompie 2sondy lambda tz. niby nie chodzi ale ona nie ma raczej z tym nic do czynienia. Proszę o podpowiedzi z góry dziękuję

Komentarz

• Marian 2
      L&K
      • 2007
      • 1085
      • Octavia I combi (1U5)
      • AQY 2.0 MPI 115 KM

Może problem z brakiem paliwa. Watro sprawdzić/wymienić filtr paliwa, pod podwoziem, przy prawym tylnym kole.

Komentarz

• greemtroll
        Classic
        • 2009
        • 32

Może być, że masz nieszczelny układ paliwowy i się zapowietrza jak postoi chwilę. Może masz przybrudzoną przepustnicę i trzeba ją wyczyścić, a potem zrobić jej adaptację.
        Nie ma to jak stary poczciwy, ekonomiczny i pancerny TDI na VP37. Precz z PD i CR !!!

Komentarz

Pracuję...